Există mai multe abordări terapeutice bazate pe diferite teorii sau modalități de înțelegere a vieții intrapsihice și care oferă diverse tehnici de intervenție. Indiferent de baza teoretică, punctul comun și cu cel mai mare impact asupra succesului unui proces terapeutic este relația care se stabilește între terapeut și client. Aceasta începe să se construiască de la prima întâlnire și este o condiție esențială pentru ca psihologul să poată avea acces la viața interioară a clientului fără să fie intruziv. Relația terapeutică se bazează pe autenticitate (este o întâlnire între două persoane reale, cu gânduri, emoții și probleme reale), empatie (înțelegerea experienței clientului fără a o judeca), confidențialitate (terapeutul nu va dezvălui identitatea clientului și nici informații despre acesta), împărtășirea acordului cu privire la obiectivele terapiei, utilizarea umorului.
Ca teorie folosesc Analiza Tranzacțională. Aceasta este o abordare umanistă, un sistem psihoterapeutic dedicat evoluției și schimbării personale cu un sistem filozofic bazat pe următoarele principii:
- Toți oamenii sunt OK.
- Fiecare om are capacitatea de a gândi.
- Oamenii își decid destinul iar aceste decizii pot fi schimbate
Psihologia clinică studiază procesele psihologice care determină stările de sănătate psihică și pe cele psihopatologice, ea poate oferi informații importante despre cauzele și simptomele diferitelor boli somatice.
Metoda de lucru se bazează pe aplicarea psihologiei clinice în acord cu principiile și metodele de intervenție ale analizei tranzacționale pentru a te însoți și atinge obiectivele stabilite.