Un demers psihoterapeutic poate fi util în multe situații și majoritatea oamenilor pot beneficia de pe urma lui. Psihoterapia este necesară atunci când ne confruntăm cu simptome psihologice care ne impactează viața și modul în care funcționăm în lume. Depresia și anxietatea (cu sau fără atacuri de panică) sunt unele dintre cele mai comune cauze care îi aduc pe oameni în cabinetul de psihoterapie. Acestea pot să apară în urma unor traume, a unor pierderi, ca efect al diferitelor boli somatice sau din multiple alte cauze.
Totuși, pentru a intra într-un demers psihoterapeutic nu este obligatoriu să te simți deprimat, anxios sau să fi trecut printr-o situație existențială dificilă. Psihoterapia te poate ajuta atunci când vrei să schimbi ceva la tine, modul în care gândești, în care simți, în care te comporți în diferite situații, cu ajutorul ei poți schimba felul în care relaționezi cu ceilalți sau relația pe care o ai cu tine însuți.
În cabinetul de psihoterapie vom găsi împreună soluții la dificultățile pe care le întâmpini în prezent și ne vom centra pe atingerea obiectivelor pe care ți le-ai propus. În general, un proces psihoterapeutic urmează o structură. În primul rând vom stabili contactul, ne vom cunoaște în prima ședința și vom continua să construim relația pe parcurs. Împreună vom stabili ce vrei să obții în urma procesului terapeutic, urmând ca apoi să lucrăm în această direcție respectând unicitatea și ritmul tău. Atunci când obiectivul sau obiectivele terapiei au fost atinse, iar schimbarea pe care ți-o doreai s-a produs, aceasta se încheie.